Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. A tojásokat sós vízben 10 percig, azaz keményre főzzük, és hideg vízbe merítve lehűtjük. A hagymákat meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük, húsukat apróra felkockázzuk, és meglocsoljuk a citromlével. A petrezselymet leöblítjük, néhány levélkét félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A paradicsomokat megmossuk.
Elkészítés: Megfonnyasztjuk a hagymát 2 evőkanál vajban/margarinban, rádobjuk a gombát, és fedő nélkül, erős tűzön 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a petrezselymet. A burgonyát leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk. A tojást meghámozzuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). Vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal egy mélyebb tűzálló tálat. A burgonyát, a tojást és a paradicsomot felkarikázzuk. A tál aljára terítjük a burgonya felét, tetejére simítjuk a pirított gombát, az almakockákat, a tojás- és paradicsomkarikákat, kissé megsózzuk, majd megkenjük a tejföllel. Kissé egymásra csúsztatva elrendezzük a tetején a maradék burgonyát, rátördeljük-kenjük a maradék vajat/margarint, megszórjuk a reszelt sajttal, és 40-45 percig sütjük. Tálaláskor a félretett petrezselyemmel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.