Elkészítés: A langyos vízben elkeverjük az ecetet. A 30 dkg réteslisztet, a margarint, 1 tojást, a sót, a porcukrot és a tejfölt az ecetes vízzel összegyúrjuk, alaposan eldolgozzuk. 1 órán át letakarva pihentetjük.
Ezalatt meghámozzuk, majd lereszeljük az almát, és egy edényben megpároljuk, majd ízlés szerint cukrot, valamint 2 teáskanál fahéjat teszünk bele. (Lehet több is ízlés szerint.)
A puha zsírt összekeverjük 3 evőkanál rétesliszttel. A tésztát belisztezett (rétesliszt) munkalapon kinyújtjuk, és a zsíros keverékkel megkenjük. Szorosan feltekerjük (mint a kakaós csigát), és 4 egyforma darabra vágjuk. A darabokat fél órára mélyhűtőbe tesszük, hogy a zsír megdermedjen.
A tésztadarabokat téglalap alakúra nyújtjuk, egyenletesen ráhalmozzuk a párolt almát, megszórjuk 1 evőkanál búzadarával (darált diót is lehet rá szórni, attól nagyon finom lesz). Feltekerjük és tepsibe fektetjük.
A tetejét megkenjük felvert tojással, és 200 fokon előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szép piros lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.