Elkészítés: Előre is dolgozhatunk a fűszerezéssel és összeállítással, legalább jól magába szívja az ízeket. Kézzel dolgozzunk, jól maszatoljuk össze, a csirkecomb bőre alatt se sajnáljuk.
Egy nagy tepsibe tegyünk vagy 2-3 kanál zsírt vagy olajat, és fektessük a húsos felével lefele. Szórjuk meg a fokhagymával, a négybe vágott hagymával és paprikával, és hagyjuk pihenni.
Kb. 1,5 órával a vendégek jövetele előtt kezdjük el sütni. Öntsünk hozzá egy kis bort, majd fóliázzuk vagy fedjük le a tepsit, és tegyük a sütőbe. Félidőben forgassuk meg a csirkét. Ha már puha, vegyük le a tetejét, és nagyobb hőfokon kezdjük el pirítani, ekkor tegyük mellé héjastul az almagerezdeket. Ha az egyik fele kész, fordítsuk meg. Ilyenkor a hagymát, paprikát már ki lehet venni, hogy legyen hely a gyümölcsnek. Locsoljuk meg a szafttal, majd süssük. Egyszer minimum még locsoljuk meg az almát.
A körethez kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a fűszereket, a préselt fokhagymát, majd a rizst. Forgassuk át, majd öntsük fel a rizs mennyiségének kicsit kevesebb mint háromszorosával. Lassú tűzön főzzük készre, ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.