Elkészítés: Az elkészítés előtti este a mazsolát megmossuk, törlőkendőn megszárítjuk, és egy csavaros tetejű üvegbe rakjuk a rummal együtt, másnapig állni hagyjuk.
Egy mélyebb sütőtepsibe sütőpapírt teszünk, a sütöt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban a diót, a mogyorót és a zsemlemorzsát összekeverjük. A tojást a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a lereszelt citromhéjjal összemixeljük. Az almát megpucoljuk, félbevágjuk, a magházát eltávolítjuk, és kb. 3 mm vastag szeletekre szeljük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásos keveréket, amit ezek után szintén jó habosra keverünk. Ehhez óvatosan hozzávegyítjük egy fakanállal a diós-mogyorós-zsemlemorzsás keveréket. (Nem szabad sokáig keverni.)
A papírral kibélelt sütőtepsire kenjük a masszát, erre rakjuk az almaszeleteket egymás mellé legyezőformában, és enyhén belenyomjuk a tésztába. Kb. 45 percig sütjük 180 fokon. A mazsolát leszűrjük, a barackízt állando kevergetés mellett felforrósítjuk, és amikor a sütemény megsült, rákenjuk a barackízt. Erre szórjuk a rumos mazsolát, és hagyjuk a süteményt kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.