Előkészítés: Az alsó tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a sütőport a vajjal, egy csipet sóval, majd beledolgozzuk a cukrot és a tejfölt. Tésztává gyúrjuk, majd letakarjuk, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, kiemeljük a magházát, és a húsát vékonyra szeleteljük.
Elkészítés: Vizet forralunk, amikor forr, szűrőbe téve belemártjuk az alma egy részét, 1-2 percig forraljuk, kivéve hideg vízbe mártjuk, és lecsepegtetjük. A többi almaszelettel is ezt tesszük, vigyázva, nehogy egyszerre sokat tegyünk a vízbe. Amikor az összes alma lecsepegett, félretesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 25x35 cm-es téglalapra, tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Kivesszük. Az almát összekeverjük dióval, a cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, és rátesszük a tésztára, majd 4-5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy meleg legyen az alma. Ezalatt elkészítjük a felső tésztát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Lazán összekeverjük a sárgáját a fehérjével, és beleszitáljuk, elkeverjük benne a lisztet. Ezt ráöntjük az almára, és 200 fokra kacsolva (gázsütő 3. fokozat) még 10-15 percig sütjük, amíg megsül a tészta teteje. A sütőből kivesszük, kihűtjük, felszeleteljük, és a formá(ko)n keresztül megszórjuk porcukorral.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 132 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.