Elkészítés: A cérnametéltet sós vízben kifőzzük, jól lecsepegetjük, félretesszük.
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a porcukorral, belekeverjük a krumplinyomón áttört túrót, majd belereszeljük durva reszelőn az almát. Ízesítjük citromhéjjal, citromlével, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejfölt, a túróval elkeverjük, majd a tésztát is hozzákeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, két részletben finoman a töltelékhez keverjük.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kivajazunk, 3 réteslapot belefektetünk, mindegyik tetejét a vajjal lekenünk. Belesimítjuk a tölteléket, és a további 3 lapot szintén vajjal megkenve befedjük a tölteléket. Tetejére kenjük a maradék vajat.
Előmelegített 180 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Közben az almamártáshoz az almákat meghámozzuk, 8 felé vágjuk, és annyi citromos vízbe vékonyan beledaraboljuk, amennyi ellepi. Fűszerezzük csipet sóval, őrölt szegfűszeggel, őrölt fahéjjal, cukorral, reszelt citromhéjjal, feltesszük főni. Amikor felforrt, 2 dl tejfölben elkeverjük a lisztet, kevés forró alma lével kikeverjük, a mártásba keverjük, és néhány percig lassan együtt forraljuk. Szükség szerint ízlésünkre utánfűszerezzük. Majd hűtjük, és langyosan a vargabéleshez kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.