Elkészítés: Egy kerek lábost jól kikenünk jó vastagon margarinnal. A lábas alját és oldalát jól meghintjük a cukorral. Az almák közepéből karalábévájóval kiszedjük a magházat. Ezeket az üregeket megtöltjük a töltelékkel.
Töltelékhez a babapiskótát apróra morzsoljuk, a többi hozzávalóval összekeverjük.
A megtöltött almákat szépen belehelyezzük egymás mellé a lábosba. A lábost az almákkal föltesszük a tűzre, és kis lángon addig melegítjük, amíg látjuk, hogy a cukor kezd elolvadni. Ekkor félrevesszük.
Elkészítjük a piskótatésztát, ezt ráöntjük az almákra, és lassű tüzön kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Úgy forrón, ahogy kivesszük a sütőből, azonnal kiborítjuk egy kerek tortás tálra, mert ha nem, a cukor megszilárdul, és az almák beleragadnak a lábosba. Miután meghűlt, szeleteljük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.