Elkészítés: 1 deci meleg tejbe keverd bele az élesztőt, szórj bele 1 kiskanál cukrot, és tedd félre néhány percig, amíg az a tejben felfut.
Keverd össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a kevés vajjal. A liszthez adj egy csipetnyi sót, öntsd hozzá a cukros-tojásos tejet, és add hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozd jól össze a tésztát, formázd cipóvá, és letakarva, szobahőmérsékleten hagyd pihenni, amíg a tészta a duplájára kel.
Ezután tenyereddel kissé lapítsd ki a tésztát, formázz belőle kerek, de lapos cipókat, és közepét egy kerek keksznyomóval szúrd át (vagy egy 2-3 centis átmérőjű likőröspohárral). Így gyűrű formájú lesz. Takard le egy konyharuhával, és 35-40 percig hagyd ismét kelni.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A fánkokat sütőpapírral fedett tepsire téve süsd 8, maximum 10 percig.
A megsült fánkokat forgasd meg először a megolvasztott vajban, majd a fahéjas cukorban. Lekvárral és vaníliapudinggal kínáld.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.