Elkészítés: A tésztához a lisztet egy nagy kelesztőtálba szitáljuk, hozzátesszük a tojást, a cukrot, a csipet sót és a margarint, ezekkel elmorzsoljuk. A langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál kristálycukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, majd hozzákeverjük a tálban elmorzsolt tésztához, és jól összegyúrjuk. Meleg helyen egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez ledaráljuk a diót,hozzákeverjük a barnacukrot.
A megkelt tésztát egy nyújtótáblára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és még kicsit kelni hagyjuk. A sütőformánkat kikenjük, kilisztezzük, és mehetnek bele rétegezve a pogácsák a töltelékkel (mivel kelt tészta, hagyni kell rést a pogácsák között). Ahogy rakosgatjuk bele a pogácsákat, folyamatosan szórjuk a cukros dióval. Amikor kész, előmelegített sütőben kb. 1 órán át takarékon sütjük, mert a közepe sokára sül át.
Közben elkészítjük a sodót: a tejet feltesszük egy nagy edényben forrni (kb. 3 literesben, mert a hozzávalóktól a térfogata nőni fog). A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját elkeverjük a cukorral és a pudingporral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Amikor a tej már forró, elkeverjük benne a cukros tojássárgát, és kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni, majd a fehérjét is hozzákeverjük, és még néhány percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha megsült a kalácsunk, a formából kivéve tálcán kínálhatjuk, gyönyörűen pogácsákra lehet szedni, és a sodóval meglocsolva nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.