A szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk.A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk.A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákkal és a felfuttatott élesztővel együtt a liszthez adjuk, és kemény munkával hólyagosra gyúrjuk. Tetejét meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.Ha kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és picipogácsaszaggatóval kiszaggatjukEgy kapcsos tortaformát vastagon kivajazunk, a vajat megolvasztjuk, a diót és a cukrot kikeverjük. Fogjuk a pogácsákat, beleforgatjuk az olvasztott vajba, meghempergetjük a cukros dióban, és a formába sorakoztatjuk őket.Ha az egész kész, előmelegített sütőbe toljuk letakarva (a dió könnyen odakap).Amíg sül, elkészítjük a sodót: A tejet a vaníliarúd kikapart magjával felforraljuk, majd levesszük a tűzről.Egy másik lábosban kikeverjüka tojássárgákat a cukorral és a liszttel.Apránként hozzáadva a vaníliás tejet, kis lángon sűrűre főzzük (nem nagyon sűrűre, nem puding!Egy kis fazékba tesszük a vizet és a cukrot, és kis lángon összeolvasztjuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, hogy a cukor molekulái ne törjenek. Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a szép karamellszíne nem lesz.Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük.Hozzáadjuk a tejszínt, finoman keverjük, amíg el nem elegyedik a szósszal.Pár percig kis lángon forraljuk, amíg a karamellünk teljesen homogén nem lesz.A sós karamellel meglocsoljukaz aranygaluskát majd egy mély tányérba teszünk vaniliasodot vmt az aranygaluskát és egy kevés porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.