Elkészítés: Összedolgozzuk a lisztet a porcukrot, a vajat, az élesztőt, a sót, a tojást és 1,2 dl tejet. Simára dagasztjuk, majd 30 percet meleg helyen kelesztjük.
Ha letelt a 30 perc, a tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan kivajazunk egy tortaformát, a kiszaggatott tésztát szorosan egymás mellé rakosgatjuk, majd cukros darált dióval megszórjuk. tegyük. Keverjük össze a diót egy kis cukorral, és szórjuk meg vele a tésztát. Kelesszük meleg helyen még 30 percig.
A megkelt galuskát 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben elkészítjük a pudingot, amit nem hagyunk nagyon megsűrűsödni.
Ha megsült a galuska, a vaníliás öntettel tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.