Elkészítés: Összedolgozzuk a lisztet a porcukrot, a vajat, az élesztőt, a sót, a tojást és 1,2 dl tejet. Simára dagasztjuk, majd 30 percet meleg helyen kelesztjük.
Ha letelt a 30 perc, a tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Vékonyan kivajazunk egy tortaformát, a kiszaggatott tésztát szorosan egymás mellé rakosgatjuk, majd cukros darált dióval megszórjuk. tegyük. Keverjük össze a diót egy kis cukorral, és szórjuk meg vele a tésztát. Kelesszük meleg helyen még 30 percig.
A megkelt galuskát 170 C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben elkészítjük a pudingot, amit nem hagyunk nagyon megsűrűsödni.
Ha megsült a galuska, a vaníliás öntettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.