Előkészítés: A csokoládét kis darabokra tördeljük. Az aszalt szilvát és a diót kis darabokra vágjuk.
Elkészítés: A csokoládét gőzfürdőben felolvasztjuk a vajjal. A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük, beledolgozzuk a vajas csokoládét. Az aszalt szilvát és a diót elkeverjük a liszttel, a sütőporral, majd a csokoládés masszához adjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x20 cm nagyságú tepsit. A masszát a tepsibe simítjuk, és sütőben kb. 35 percig sütjük, amíg a teteje ropogós lesz (a belseje maradjon puha). A formában hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 darab: 199 kcal
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.