Előkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, és vágódeszkára fektetjük. Letakarjuk folpackkal (a rostok épségének megőrzése miatt), szelíden kiverjük-elvékonyítjuk őket. A zsályaleveleket leöblítjük. A hagymákat és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
Elkészítés: Beletekerünk 1-1 szelet baconba 8 nagy aszalt szilvát, és fogvájóval megtűzzük őket. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szilvás szalonnatekercseket, és mérsékelt tűzön, minden oldalunkon megsütjük-pirítjuk. Kivesszük, kihűtjük, majd kihuzigáljuk belőlük a fogvájókat. Mindegyik hússzelet közepére 1-1 zsályalevelet helyezünk (vagy nagyobb csipet szárított zsályát szórunk), belegöngyölünk 2-2 szalonnás szilvát, fogvájóval megtűzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. (Ha túlságosan kerekek a hússzeletek, hosszában kettévágjuk, és csak 1-1 szalonnás aszalt szilvával tekerjük fel.) Felforrósítjuk a serpenyőben lévő zsiradékot, beletesszük a hústekercseket, és erős tűzön, minden oldalukon hirtelen megkapatjuk őket. Hozzáadjuk a fehérbort, a hagymát és az áttört fokhagymát, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk (35-40 perc). Kivesszük a serpenyőből a roládokat, és alufóliával letakarva melegen tartjuk őket. A pecsenyeléhez adjuk a maradék aszalt szilvát és a vörösbort, majd erős tűzön sűrűre beforraljuk, végül ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk. Kihúzzuk a hústekercsekből a fogvájókat, előmelegített tálra rendezzük őket, és köréjük szedjük a szilvás mártást. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.