Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A maradékot eltesszük reggelre, ébresztőnek.
Az aszalt szilvát feldaraboljuk, felmelegített vajon párolni kezdjük, ízesítjük reszelt narancs- és citromhéjjal, fűszerezzük őrölt szegfűszeggel és egy kevés fahéjjal. A megfűszerezett szilvát felöntjük vízzel, és felforraljuk, a lobogó levesbe cukrot és egy kevés sót szórunk.
A sűrítéshez lisztből és a levesből kimert léből habarást készítünk, amit a levesbe tesszük. Kiforraljuk, és merülő turmixszal összeturmixszoljuk. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejszínt, ezzel még sűrűsödik, és szép színt kap. Pikánssá tesszük kevés frissen facsart citrom- és narancslével, valamint a vörösborral.
A zsemléket közben felkockázzuk, megszórjuk őrölt fahéjjal, tepsibe tesszük, és a sütőben kissé átpirítjuk.
Tálaláskor a leves tetejére szórjuk a fahéjas zsemlekockákat, mentalevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.