Elkészítése: A tészta összetevőit egyszerűen csak összedolgozom robotgéppel. Kikent, lisztezett tepsibe teszem, 175 fokon megsütöm.
A krémhez a meggybefőttet leszűröm. A levét, a tojást, a cukrot és a lisztet simára keverem, majd gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt a krém, hozzákeverem a kemény habbá vert tejszínt. A meggyet is ekkor adom hozzá. Csak lazán belekeverem.
A fondant-hoz kiolajozott műanyag széles tálban felolvasztom mikrohullámú sütőben a pillecukrot. Pár forgás után megrázogatom, s ezt vagy négyszer megismétlem. Kb. 3-4 perc alatt megolvad. Kiolajozott munkalapra, amit bőben beborítottam porcukorral elkezdem gyúrni, ragad. Bekenem margarinnal a kezem, ezt persze többször megismétlem. Porcukrot is hintek rá elég sokszor, a keményítő hozzáadásával együtt. Nem kertelek: sokáig gyúrtam. :)
Sárga színű fondant-om lett, de ez valószínűleg a tarka pillecukornak köszönhető. Dupla fóliába teszem, és minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben. Használat előtt legalább 1 órával előtte ki kell venni a hűtőből.
A 2 felé vágott tortalapokat megtöltöm a krémmel. Az oldalát és tetejét nem kenem be vele, mert akkor nem tapadna rá a fondant.
Kinyújtom zsírpapíron a fondant-t, és ráhelyezem a tortára. A maradékot az alján késsel levágom, elteszem, mert jó lesz majd későbbre. A torta oldalán a lángokat sárga, piros és fekete paszta természetes ételszínezékekkel valósítottam meg.
Sárga természetes ételszínezék spray-vel fújtam be a torta tetejét. Az utat fekete természetes színező pasztával összegyúrt fondant-nal oldottam meg. A kaktuszt fondant-ból formáztam meg, majd dekortollal díszítettem. Az autó tésztáját kifaragtam, megtöltöttem a belsejét krémmel, majd piros színű fondant-tal beborítottam.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.