Elkészítése: A tészta összetevőit egyszerűen csak összedolgozom robotgéppel. Kikent, lisztezett tepsibe teszem, 175 fokon megsütöm.
A krémhez a meggybefőttet leszűröm. A levét, a tojást, a cukrot és a lisztet simára keverem, majd gőz fölött sűrű krémmé főzöm. Ha kihűlt a krém, hozzákeverem a kemény habbá vert tejszínt. A meggyet is ekkor adom hozzá. Csak lazán belekeverem.
A fondant-hoz kiolajozott műanyag széles tálban felolvasztom mikrohullámú sütőben a pillecukrot. Pár forgás után megrázogatom, s ezt vagy négyszer megismétlem. Kb. 3-4 perc alatt megolvad. Kiolajozott munkalapra, amit bőben beborítottam porcukorral elkezdem gyúrni, ragad. Bekenem margarinnal a kezem, ezt persze többször megismétlem. Porcukrot is hintek rá elég sokszor, a keményítő hozzáadásával együtt. Nem kertelek: sokáig gyúrtam. :)
Sárga színű fondant-om lett, de ez valószínűleg a tarka pillecukornak köszönhető. Dupla fóliába teszem, és minimum 24 órát hagyom állni a hűtőben. Használat előtt legalább 1 órával előtte ki kell venni a hűtőből.
A 2 felé vágott tortalapokat megtöltöm a krémmel. Az oldalát és tetejét nem kenem be vele, mert akkor nem tapadna rá a fondant.
Kinyújtom zsírpapíron a fondant-t, és ráhelyezem a tortára. A maradékot az alján késsel levágom, elteszem, mert jó lesz majd későbbre. A torta oldalán a lángokat sárga, piros és fekete paszta természetes ételszínezékekkel valósítottam meg.
Sárga természetes ételszínezék spray-vel fújtam be a torta tetejét. Az utat fekete természetes színező pasztával összegyúrt fondant-nal oldottam meg. A kaktuszt fondant-ból formáztam meg, majd dekortollal díszítettem. Az autó tésztáját kifaragtam, megtöltöttem a belsejét krémmel, majd piros színű fondant-tal beborítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.