Elkészítés: A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a torzsáját se dobjuk el, ezt is feldaraboljuk, megmossuk, leszárítjuk. A sütőt 180 forka előmelegítjük.
Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, ráhalmozzuk egy kupacban a karfiolt, megszórjuk ízlés szerint sóval, szárított chilit őrölünk rá, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd kézzel összeforgatjuk. Ezután elrendezzük úgy a tepsiben, hogy a rózsák felfelé nézzenek. Sűrű teaszűrőből kb. 1 teáskanálnyi keserűkakaót szitálunk egyenletesen a karfiolra.
A tepsit betoljuk a sütőbe, és légkeveréssel kb. 30 percig sütjük, a végén 2-3 percig grill fokozatra állítva sütjük.
Kínálhatjuk köretként bármilyen húsok mellé, de előételként is fogyaszthatjuk tetszőleges fűszeres joghurtszósszal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.