Elkészítés: 2 evőkanál langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá 1 kiskanál cukrot és 5 dkg lisztet, keverjük el, majd lefedve hagyjuk kelni 30 percet.
Ezután dolgozzuk össze a felfutott élesztőt a tejjel, a tojásokkal, 1 csipet cukorral és 1 csipet sóval, a liszttel és a lágy vajjal. Dolgozzuk könnyű tésztává, formázzuk gombóccá, és nedves konyharuhával letakarva langyos helyen hagyjuk kelni 45 percig.
Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd nyomkodjuk finoman egy kivajazott kuglófformába (savarin- vagy koszoróforma a legideálisabb, de ha kis adagokban szeretnénk sütni, muffinforma is megteszi). Ismét takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk kelni 1,5 órát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd süssük meg a süteményt 30 perc alatt. Ha megsült, borítsuk ki egy rácsra, a rács alá helyezzünk egy mélytányért.
5 dl vízet 35 dkg cukorral forraljunk fel, és 10 perc alatt főzzünk belőle szirupot. Hagyjuk 10 percet hűlni, majd adjuk hozzá a rumot. A sziruppal locsolgassuk meg a még meleg süteményt úgy, hogy mindenhol beigya.
A baracklekvárt langyosítsuk meg, majd ecsettel kenjük át a sütemény felszínét a lekvárral. A cukrozott gyümölcsökkel és a tejszínnel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.