Előkészítés: A csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. (Ha nincs elég időnk, tegyük nagy, vízzel teli edénybe, forraljuk fel, majd szűrjük le róla a vizet.)
Elkészítés: A répát, a fehér répát, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apróbb darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és körös-körül megpirítjuk benne a csülköt. (Ettől a húson olyan réteg képződik, ami nem engedi a levét kifolyni.) Kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt olajba dobjuk a mogyoróhagymát, a répát, a fehér répát és a hagymát. Öt percig főzzük. Visszatesszük a sonkát az edénybe, és hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a Worcester szószt, a babérlevelet és a fekete borsot. Felforraljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lefedhető tűzálló tálba tesszük a csülköt és a zöldségeket, és egy óráig sütjük. Levesszük a fedőt, és hozzákeverjük a babot. Visszatesszük a sütőbe, és még 20 percig sütjük. Tört krumplival tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.