Elkészítés: A lisztet egy nagyobb, lapos tál közepére tesszük, tenyerünkkel mélyedést nyomunk bele, és az élesztőt beleszórjuk. Az élesztőt 5 evőkanál kb. 35 C fokos vízzel és egy kevés körülvevő liszttel elkeverjük, és az előtésztát minimum 15 percig pihenni hagyjuk.
Ezután a maradék vízzel és a körülötte levő liszttel, valamint a cukorral összegyúrjuk. Addig gyúrjuk (vagy kézzel vagy robotgéppel), amíg a tészta a tál szélétől magától elválik. A tésztát egy kisebb tálba helyezzük, és egy meleg vízzel átitatott textíilával letakarjuk. Meleg helyre tesszük, és addig hagyjuk állni, amíg a tészta kétszeresére meg nem nő.
A tésztát még egyszer átgyúrjuk és laposra, kb. 1 cm vastagságúra simítjuk, majd a puha fűszeres vajjal megkenjük, és a kockázott baconnel megszórjuk.
A tésztát kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat harmónikaszerűen összehajtogatjuk úgy, hogy a csíkok hullámot adjanak ki. Ezeket a csíkokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
200 C-on 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőtől és a tészta vastagságától függően ez hosszabb vagy épp rövidebb idő is lehet, ezért folyamatosan ellenőrizzük.
A kenyeret lehetőleg langyosan tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.