Elkészítés: A hagymát összekockázzuk, és a lesózott, megtisztított, darabolt halat (halat be kell irdalni, mert így átvágjuk a nagy szálkákat). Betesszük a bográcsba - kivéve a kárászt, mert annak puhább a húsa, és nem akarjuk szétfőzni, majd a végén kerül bele. A bográcsba vizet öntünk, és alápörkölünk, hadd rotyogjon (mintha az anyósunkat főznénk), az a cél, hogy gyorsan felforrjon, mert a halat nem szabad takarékon főzni, különben szétesik. Ha felforrt a halászlevünk, hozzáadjuk a tört paprikát. Vigyázzunk, ne égjen rá a bogrács (edény) szélére a paprika, mert akkor megkeseredik. Bele tesszük a paradicsomot és az apróra kockázott foghagymát. Forrás után 1 órával kész a levünk. A kárászt és a belsőségeket az utolsó félórában tesszük csak bele. Sózzuk ízlés szerint, de aki jól lesózta a halat, annak nem is igazán kell. Akkor voltunk jók, ha a lé ragadós, selymes lett.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.