A babánpite tésztájához a hozzávalókat összemorzsoljuk és összegyúrjuk, majd frissen tartó fóliába tesszük, és berakjuk a hűtőbe 1 órát pihenni.
Miután ez megvolt, kivesszük a hűtőből és nagyon óvatosan megpróbáljuk kinyújtani. (Ne ijedjünk meg, ha nem sikerül, akkor a darabkákat a tortaformába lapogatjuk (én egy 18 cm átmérőjű tortaformát használtam), úgy, hogy az alján szétlapítottam a tésztát és körbe a szélére is tettem elég magasan, kb. 4 ujjnyian, hogy amikor beleöntjük a tölteléket, szépen körbeölelje azt a perem.)
A tésztát megszurkáljuk villával és egy picit elősütjük, kb. 5 percig.
A töltelék hozzávalóit bele öntjük egy turmixba, vagy botmixerrel elkeverjük. (Én nem tettem bele plusz cukrot, mert a banán elég édes volt, de ízlés szerint tehetünk még hozzá.)
Kivesszük a sütőből a tésztát, és már mehet is bele a töltelék mix., majd visszatesszük a sütőbe. Akkor jó, amikor a közepe már nem remeg, ha megmozgatjuk.
Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy picit pihenni, addig elkészítjük a tetejére a tojáshabot. A tojások fehérjét elkezdjük felverni kemény habbá, úgy, hogy közben a porcukrot fokozatosan hozzáadjuk és a citromlevet is. Akkor jó, amikor fényes kemény habot kapunk a végén.
A habot egy habzsákba tesszük, és kis halmokat nyomunk a piténk tetejére, de el is kenhetjük a tetején. Így visszatesszük a sütőbe, úgy, hogy a hőfokot levesszük kb. 100 fokra és csak egy kicsit kiszárítjuk a habot a pite tetején. Amikor egy kicsit már megszáradt akkor kivehetjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, úgy szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.