Előkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A banánokat megtisztítjuk, ketté vagy négybe vágjuk.
Elkészítés:
1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral, a tejszínnel, a liszttel és a darált mandulával. A fehérjéből vert kemény habbal lazítjuk.
2. Az olajat mély, de nem túl nagy edényben felforrósítunk. A banánokat a tésztába mártjuk, és a forró olajban szép pirosra sütjük. Amikor kész, konyhai papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
3. A csokoládét darabokra törjük, hőálló edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, amikor megolvadt, belekeverjük az olajat.
4. A sült banánt tányérra tesszük, meglocsoljuk a forró csokival, és megszórjuk a porcukorral. Hasonló módon alma
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 800 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.