Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk. 2 kanál cukrot 1 kanál vízzel karamellizálunk, majd rádobjuk az almákat, a fahéjat és egy jó nyomásnyi citromlevet. Kissé átpároljuk (kb. 3 perc). Melegen botmixerrel pürésítjük. Nem szükséges folyósra, maradhat darabosabb is.
Melegítsük át a tejet, ízlés szerint mézzel édesítsük (aki nem szereti a mézet, nádcukorral), valamit adjunk hozzá fél vaníliarudat és magvait, majd a karikákra szelt kifliket mártogassuk bele, és enyhén nyomkodjuk át.
Vajjal kenjünk ki egy hőálló tálat, az alját szórjuk meg mákkal, és rakjunk egy réteg felkarikázott banánt (aki nem szereti a meleg banánt, vékony almaszeleteket), majd tegyünk egy réteg kiflit (utólag is locsoljuk meg egy kis tejjel, hogy sütés után ne legyen száraz), majd szórjuk meg bőven mákkal. Kezdjük újra a rétegezést banánnal... és így tovább.
Előmelegített sütőben süssük kb. 5-10 percig (ha jénai, hideg sütőben kezdjük a sütést), vagy mikróban 5-8 percig. Mikor kész, még melegen borítsuk tányérra, és tálaljuk az alma szósszal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.