Elkészítés: A barackokat kimagozzuk, majd egészen apró (körömnyi) kockákra vágjuk őket. Beszórjuk a 10 dkg kristálycukorral, valamint 1 csomag vaníliás cukorral, és összeforgatjuk. Itt - ízlés szerint - adhatunk hozzá fahéjat is, én nem szoktam, mert a süteményben a domináns vaníliás ízt szeretem jobban.
A félig megolvasztott vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, összekeverjük. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével. (Nem lesz belőle olyan kemény hab, mint cukor nélkül szokott lenni a tojásfehérjéből.) Akkor tudjuk, hogy jó, ha fényes. A tojásfehérjét óvatosan hozzáadjuk a vajas, cukros, tojássárgás masszához, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük, valamint 1 teáskanál vanília-aromát. Ezt összeforgatjuk, majd kivajazott tepsibe öntjük.
A felvagdalt barackot enyhén kinyomkodjuk, hogy veszítsen a levéből, majd egyenletesen elosztva a tepsiben lévő tészta tetejére szórjuk.
Előmelegített 170 fokos sütőben, légkeverés nélkül kb. 50 percig sütjük (fogpiszkáló-próba!). Amikor kész, kivesszük, és pár percig hűlni hagyjuk. Aztán a sütemény tetejét finoman megszórjuk a kristálycukorral. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.