Elkészítés: A megtisztított fokhagymát leöblítjük. Meleg vízbe beleteszünk ecetet, sót, ételízesítőt és 2 kávéskanál cukrot. A lé jó savanyú legyen. Ha forr /de csak akkor/, mehet bele a fokhagyma. 5-10 percig forraljuk, de ne tovább, mert a fokhagyma nagyon megpuhul.
A tiszta üvegek aljára egy babér levél, 2-3 db szegfűszeg és egy erőspaprika kerüljön.
Beleszedjük a fokhagymát, és félig feltöltjük a lével, amiben főtt. A másik felébe olajat kell tölteni. Tartósitószer nem szükséges. Lezárjuk, és másnap már fogyasztható is, de a legjobb 1-2 hét múlva. Saláták, húsok ízesítéséhez, mind a fokhagyma, mind az olaj felhasználható. Kitűnő aromája rendkívül jó ízt kölcsönöz, és nem bántja a gyomrot. A kellemetlen illatát pedig nyugodtan elfelejthetjük. Hát nem barátságos?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.