Elkészítés: Először a palacsintákat készítjük el. A hozzávalókból a szokásos módon tésztát készítünk, majd az apróra vágott sonkát belekeverjük, és 8 palacsintát sütünk belőle.
A karajt 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Óvatosan megsózzuk és félrerakjuk.
A pirított gombához a hagymát és a gombát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, a gombát pedig vékonyra felszeleteljük. A hagymát megfonnyasztjuk az olajon, és a felét félretesszük a hagymás tört krumplihoz. A gombát a maradék hagymához adjuk, megpirítjuk. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd közékeverjük a meghámozott, apró kockára vágott paradicsomot is. Végül a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A körethez való szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk. Ezután a félretett pirított hagymával együtt a főtt krumplihoz adjuk, és összetörjük. A hagymás törtkrumplit a
palacsintákba töltjük, és háromszög alakúra hajtjuk.
A húst a megforrósított olajon oldalanként 2-2 percig sütjük, és melegen tartjuk. A visszamaradó zsírjában a sűrített paradicsomot és a lisztet kevergetve fél percig pirítjuk. 2-2,5 dl vizet öntünk rá, és még pár percig kevergetve főzzük, majd sóval, köménnyel fűszerezzük.
Tálalásnál személyenként 2 szelet húst és 2 palacsintát tányérra teszünk úgy, hogy legyen egy kis hely közöttük. Ide kerül a pirított gomba, végül az egészet pecsenyelével körülöntjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.