Az ételeket az alábbiak szerint külön-külön elkészítjük.
Párolt káposzta:
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
3 dkg zsír,
1 hagyma,
só
Elkészítés: A finomra vágott hagymát forró zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, és lefedve puhára főzzük.
Zsemlegombóc
Hozzávalók:
5-6 zsemle,
4 dkg vaj,
fél fej hagyma,
kevés petrezselyem,
1 dl tej,
1 tojás,
só,
5 dkg liszt
Elkészítés: A zsemlét kis kockákra vágjuk, a megtisztított, finom kockákra vágott petrezselymet forró vajban megfuttatjuk, ráöntjük a zsemlekockákra, jól elkeverjük, hozzáadjuk a tojással és sóval elkevert tejet, s egy ideig állni hagyjuk. A liszttel összegyúrjuk, s meleg vízzel megnedvesített kézzel gombócokat formálunk belőle.
Főtt sertéshús
Hozzávalók:
4 szelet dagadó,
só,
köménymag
Elkészítés: A négy szelet húst eléggé sós és köménymagos vízben fölforraljuk, majd csendes tűzön egy-másfél óráig puhára főzzük.
Főtt füstölt hús
Hozzávalók:
75 dkg füstölt sertéshús,
3 kis sárgarépa,
2 petrezselyemgyökér
Elkészítés: A füstölt húst megmossuk, 4 szeletre vágjuk, s a megtisztított, szeletekre vágott zöldséggel forró, sótlan vízben puhára főzzük.
Megfőzzük a négy virslit és héjában a négy burgonyát is. A húst, a virslit a zsemlegombóccal, a meghámozott burgonyával és a párolt káposztával négy tányéron tetszés szerint elrendezve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.