Előkészítés: A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a levelekeket összetépkedjük. Az almát megmossuk, húsát felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, gerezdekre vágjuk.
Elkészítés: A salátához lehet a spárgát nyersen fogyasztani, de ha valaki nem szereti így, forrázza le. Ehhez a spárgát forró sós, picit cukros, citromleves vízbe tesszük 3-4 percre, majd onnan kivéve jeges vízben lehűtjük. A citrom levét, héját, a fele bazsalikomot összetörjük, vagy összeturmixoljuk az olajjal. Salátástálban összekeverjük a saláta- és a maradék bazsalikomleveleket, az almát, a paradicsomot a spárgával, tányérra rendezzük, megszórjuk a pirított tökmaggal, és meglocsoljuk a citromos-bazsalikomos olajjal.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 290 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.