Elkészítés: A tésztához a nyersanyagokból linzertésztát készítünk: a tojásokat egy tálban összedolgozzuk a vajjal, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, csipet sóval, majd lazán hozzágyúrjuk a lisztet és a porcukrot. Amint összeállt, nem gyúrjuk tovább, mert a vaj megolvad, a tészta elázik, sütéskor *égett* lesz. Hűtőben, fóliába csomagolva, legalább 12 órát pihentetjük.
A töltelékhez a tojásokat különválasztjuk, a sárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a keményítőt, a túrót (a túrót - ha szükséges - áttörjük). A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrótöltelékhez keverjük.
Egy tortaforma alját és oldalát kibéleljük 3-4 mm vastagra nyújtott linzertésztával, beleöntjük a tölteléket, elsimítjuk. (Az oldalát a tortaforma szélén túl simítjuk, mert a töltelék öntésekor beborulhat a tészta. Amikor sütésre kész, a szélét a peremig igazítjuk.)
140 fokos sütőben hőlégkeveréssel 60 percig sütjük. Az idő leteltével a hőmérsékletet 160 fokra emeljük, 10 percig sütjük.
Legalább 2 órát hűtjük, mielőtt a tortaformát szétbontjuk. Szeletelés után vastagon meghintjük porcukorral. (Esetleg fahéjas cukorral.)
A töltelékbe rakhatunk gyümölcsöt is, de ne vigyük túlzásba, mert lehúzza a tortát (maximum 10 dkg kerüljön bele).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.