Elkészítés: A megtisztított krumplit kisebb kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Enyhén sós, ecetes vízben feltesszük főni néhány babérlevéllel együtt (az ecet elhagyható, van, aki nem szereti ecetesen). Rövid főzés után belekerül a karikára vágott kolbász, ki-ki ízlése szerint enyhén vagy erősebben csípős. Mezőberény környékén a csípősebbet szeretik jobban tapasztalatom szerint.
Amikor a krumpli megpuhult, apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöld és buggyantott tojás is kerül a levesbe a következő módon: kisebb merőkanálba ütjük bele a tojást, majd a forró levesbe süllyesztjük. Akkor engedjük teljesen bele, amikor a fehérje megszilárdult. Ha úgy szeretnénk, hogy a tojás sárgája folyós maradjon, akkor ne a levesben, hanem külön, forró vízben végezzük el a *buggyantást*, majd a kész tojást azonnal tegyük hideg vízbe, hogy ne szilárduljon meg a sárgája. Ebben az esetben, tálalásnál mindenkinek, kínáljuk külön a buggyantott tojásokat. Személyenként minimum kettővel számoljunk.
A levest a legvégén tejföllel vagy főzőtejszínnel elkeverjük, így adva meg végleges ízét, állagát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.