Elkészítés: A csirkemellfiléket kb. kétujjnyi széles csíkokra vágom, megsózom. A szalonnát, a gombát és a fokhagymát felszeletelem, a hagymákat - nagyságuktól függően - félbe-negyedbe vágom. Alufóliából letépek 2 kb. 40 centis csíkot, egymásra merőlegesen fordítom őket, kicsit megolajozom középen. Rápakolok először 1 szelet szalonnát, rá 2-3 csík csirkemellet, megszórom rozmaringgal és kakukkfűvel (ha van, akkor frisset használok, ha nincs, jó a szárított is). Utána rárakom a szeletelt gombát, a hagymákat és a fokhagymát, végül megkoronázom fél pár debrecenivel.
A fóliát batyu-szerűen összefogom, ügyelek rá, hogy elég laza legyen, így sütés közben nem feszíti szét a keletkező gőz. Forró sütőben kb. 1 óra alatt megsütöm.
Amikor készen van, mindenkinek a tányérjára teszek 1-1 batyut, széthúzom a tetejét és így tálalom. Tetszés szerinti vegyes salátát, esetleg krumplipürét adok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.