Elkészítés: A cukkínit meghámozom, félbevágom. A belsejét kikaparom, ezt ki is lehet dobni. A darálthúst pici olívaolajban felteszem egy serpenyőben fehéredni. Amikor már fehér, aláöntök pár csöpp fehérbort, ízlés szerint mustárt teszünk bele (én nagyon szeretem, így 3-4 teáskanállal szoktam belerakni). Megsózzuk, borsozzuk. Amíg ez egy kicsit párolódik, kockákra vágjuk a paradicsomot és a paprikát, és a kivájt cukkiniba tesszük. Ekkor beletesszük egy tepsibe, a húst ráhalmozzuk, megszórjuk sajttal, olívaolajat öntünk alá és a tojásos-tejes keverékkel nyakon öntjük. Közepesen meleg sütőben sütjük kb. 20 percig, majd melegebb fokozaton még 15 percig.
Személyes hozzáfűzés: Egy biciklitúra után gyorsan kellett valamit kitalálni és ez lett belőle. Nagyon finom és egyszerű, könnyű étel. Ha maradt darálthús és már nem fér rá a cukkinire, érdemes mellette a tepsiben megsütni, fantasztikusan finom lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.