Elkészítés: A birsalmákat alapos mosás után negyedekre vágom, magházukat eltávolítom, majd a negyedeket kisebb kockákra aprítom. Héjastól annyi vízben kezdem főzni, amennyi épp ellepi. Ez a mennyiség kb. 35-40 perc alatt megpuhul – ha a héja szép világos volt, héjjal együtt használom, mely a főzés hatására a gyümölcshússal együtt tökéletesen puha lesz.
A főtt birsalmakockákat leszűröm. Egy nagy lábosban 3 dl vizet forralok, amelyben feloldom a 20 dkg cukrot. Ebben a szirupban forralom újra a birskockákat. Botmixerrel pürésítem, majd hozzáadom az előkészített mandulát és narancshéjat. Alaposan elkeverem.
Sütőpapírral bélelek egy lapos négyszögletes tálat vagy tepsit, nagyjából 1 cm vastagon terítem el benne a világos birsalapot. 1 napig hagyom száradni, majd másnap sütőpapírral fedett konyhai rácsra borítom, hogy az eddig tepsiben szilárduló felét is érje a levegő. A forgatást 3 napon keresztül ismétlem. A 4. napon a már kellően kiszáradt narancsos-mandulás alapot éles késsel 1-1,5 cm-es kockákra vágom.
A csokoládét vízfürdőn felolvasztom, kevés vajat adok hozzá a végén. Ebbe mártom a kis bonbonok egy részét (aki egy félét szeretne, akár a teljes mennyiséget is megmárthatja). Rácson, konyhai hőmérsékleten hagyom szilárdulni, majd celofánba csomagolom. Hűvös helyen hetekig tárolható – és nagyszerű ajándék!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.