Előkészítés: A birset ronggyal megdörzsöljük, meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát felaprítjuk, megmossuk.
Elkészítés: A birset a birslével (esetleg vízzel) felforraljuk, puhára főzzük. A puha gyümölcsöt összeturmixoljuk, és szitán átszűrjük. A keletkezett levet kimérjük, és kilónként összekeverjük 1 kg cukorral. Lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű, ragadós masszát kapunk. Belekeverjük a pálinkát. Kiöblítünk vízzel egy tepsit, beleöntjük kb. 1 cm vastagon a masszát, elsimítjuk, és 6-8 napig állni-száradni hagyjuk. A hideg masszából éles késsel vagy kiszúróval figurákat vágunk ki, megforgatjuk cukorban, és kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.