Elkészítés: 1,5 dl cukrozott langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A maradék 1,5 dl tejben elkeverem a tojássárgákat. A fehérjét szobahőmérsékleten félreteszem. A tojásos tejbe beleszitálom a lisztet, jól összedolgozom, majd apránként belekeverem az élesztős tejet. Lefedve 1 órát langyos helyen kelesztem-pihentetem.
Ezután még egyszer jól átkeverem, és több részletben hozzáadom a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Ezzel már csak óvatosan forgatom össze.
A palacsintasütőt kikenem olajjal, felforrósítom, és egymástól kellő távolságra 3-4 kanál masszát öntök bele (attól függ, mekkora a palacsintasütő és mekkora kanalat használunk). Szelíd tűzön aranybarnára sütöm, aztán egy határozott mozdulattal átfordítom, és a másik oldalukat is megsütöm (kb. 2+1 perc).
Tálra halmozom, és fólia alatt melegen tartom, amíg a többi masszát is kisütöm.
Lehet enni lekvárral is, vagy tálalhatjuk tejföllel és füstölt lazacszeletekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.