Elkészítés: Mindenféle zöldségből lehet készíteni. Kelkáposzta, káposzta, sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, zöldborsó, zöldbab, paprika, paradicsom, hagyma. Ezeket, vagy ezekből ami van, kis darabokra vágod. Az egészet - úgy, ahogy van - elkezded párolni, sóval, borssal, kevés olajon, kicsi vízzel. A hagyma fontos!
Ízlés szerint lehet köménymagot, babérlevelet, őrölt borsot is tenni bele.
Amikor már háromnegyedig készen van, akkor vagy kevés rántással berántod, felengeded vízzel úgy, hogy viszonylag sűrű legyen, vagy beleteszel legalább 2 nagy kefirt, az adja majd a levét. Vagy rengeteg tejfölt teszel bele (legalább 2 nagy adagot).
Kicsit savanykásnak kell lennie, tehát vagy elég a kefir savanyúsága, vagy belecsöpögteted egy fél citrom levét.
Ha hígabbra készíted, érdemes vagy egy marék rizst belefőzni, vagy valamilyen apró tésztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.