Elkészítés: A sárgarépát, a fehérrépát és a zellert felaprítjuk, kevés vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott paradicsomot.
Kevés vizet öntve hozzá puhára pároljuk. Ha megpuhultak a zöldségek, összeturmixoljuk és félretesszük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, belerakjuk a zúzott fokhagymát és a húst. Ha megpuhult, hozzáadjuk az előzőleg összeturmixolt zöldségeket, a paradicsompürét, a ketchupot, majd fűszerezzük. Összeforraljuk az egészet, és kész a ragu.
A besamelt elkészítjük: a vajat felolvasztjuk, majd kis adagokban, folyamatosan hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Folyamatosan kevergetjük, nehogy csomós legyen. Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz nem keletkezik.
Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.
Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, majd első rétegként megkenjük egy kevés besamelmártással. Utána ráfektetjük a nem megfőzött lasagne lapokat, erre jön a ragu, majd végül sajtot reszelünk rá. Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogy a töltelék és a tésztalap. A felső tésztaréteget alaposan beterítjük a maradék besamellel, vajdarabkát teszünk rá, és megszórjuk bőven sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.