Elkészítés: Kezdjük a bonbonokkal: direkt nem írtam mennyiségeket, mert az akkor dől el, amikor az ember készíti, a bonbon állaga dönti el.
Az aszalt gyümölcsöket a hozzávalóknál leírt alkoholban áztattam egy napig, majd botturmixgéppel pürésítettem. Ezután már csak a megfelelő hozzávalókkal összegyúrtam formázható masszává, és olvasztott bevonócsokiba mártogattam, sütőpapírra tettem, majd díszítettem őket.
A bevonót egyszerűen a mikrohullámú sütőben olvasztottam meg, alacsony hőfokon. A kétszínű csokis díszítéseknél a bevont bonbonra az ellenkező színű csokiból egy keveset csorgatunk, majd hústűvel vonalakat húzunk a még folyékony csokiba.
A mézesdoboz elkészítéséhez a vegyes virágmézbe beletesszük a margarint, és összeolvasztjuk alacsony hőfokon. Ezt a lisztre öntjük, beleütünk 1-2 tojást, és a száraz hozzávalókkal együtt egy falapáttal összeállítjuk a tésztát. Ha nem áll össze, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele.
Kissé lágy tésztát kapunk. Fóliába csomagolva szobahőmérsékleten állni hagyjuk egy napot.
Lisztezett gyúrótáblán alaposan átgyúrjuk. Ha még ragadna, tegyünk hozzá kevés lisztet. Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. Én egy szív alakú sütőformával készítettem, egyben sütöttem ki az aljat és az oldalakat kb. 150 fokra előmelegített sütőben.
Az írókához kb. 20 dkg kristálycukrot elektromos darálón jó alaposan daráljunk le, majd egy tojásfehérjéhez adagoljuk kanalanként habverővel elkeverve. Akkor jó, ha a habverőről már egész lassan folyik le és nem terül szét hamar.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.