Elkészítés: A szilvát megmossuk, leszárítjuk, elfelezzük és kimagozzuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Alufóliával úgy béleljük ki a formát (26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma), hogy pereme is legyen. A fóliát kivajazzuk.
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, és evőkanalanként a tojásos masszához adjuk.
A szilvát a forma aljára, a fóliára rakjuk. Ráöntjük a tésztát, elsimítjuk, és a sütő közepére téve 1 órán át sütjük. A forma szélét lekapcsoljuk, a süteményt 10 percig hűlni hagyjuk, majd egy tálra borítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.
Miután kihűlt, a porcukrot a sütemény tetejére, a szilvára szórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.