Elkészítés: A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Közepébe méllyedést készítünk, ide kerül a citromlé, a tojássárgája és a tejföl. Összegyúrjuk, és két részre osztjuk úgy, hogy az egyik adag tészta egy kicsit kevesebb legyen. Ebbe az adagba belegyúrjuk a kakaóport, majd hűtőbe tesszük. A fehér tésztát egy kb. 25×35 cm-es tepsibe nyújtjuk úgy, hogy kevés pereme is legyen.
A töltelékhez a lereszelt almát megpároljuk, és a fahéjas cukorral ízesítjük. Amikor kissé kihűlt, a tepsiben várakozó tésztára kenjük. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és egy kicsit még ezzel is tovább verjük, azután az almatöltelékre kenjük.
A hűtőben várakozó kakaós tésztát nagylukú reszelőn a tojáshabra reszeljük, ezt megszórjuk a jégcukorral, és elősmelegített sütőben megsütjük (kb. 170-180 fok, 35-40 perc). Kihűlés után kb. 5×5 cm-es szeletekre felvágjuk, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.