Előkészítés: Levágjuk a szárrészről a brokkoli rózsáit, és kicsi rózsákra szedjük, megmossuk. A vastag szárrészeket, ami igen jelentős mennyiség, megmossuk, összevágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, a levesbe való 10 dkg-ot vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, 1-2 percen át pirítjuk benne a pórét, ezután rátesszük a brokkoliszárakat és a burgonyakarkákat, 1-2 percen át kevergetjük, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és beletesszük a brokkolirózsákat is. A szerecsendióval és sóval, borssal ízesítjük, kíméletesen főzzük. Amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel összetörjük, átszűrjük, beleöntjük a tejszínt, és egyszer összeforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük, majd a diós gombócokkal tálaljuk.
A diós gombóchoz a 25 dkg-ot kockákra vágjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. Összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a dióval, a szerecsendióval, és sóval, borssal ízesítjük. Bő, sós vizet forralunk, és a masszából kis gombócokat szaggatunk bele. Kíméletesen, kb. 5 percig főzzük. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiemeljük, és a levesben tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 355 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.