A brokkoli és karfiol fás részét levágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Vízben feltesszük főni, kevés sóval ízesítjük. Amikor megfőtt, botmixerrel pépesítjük.
Ismét feltesszük főni, illetve összeforraljuk a leves alapporral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele.
A vaj darabot is hozzáadjuk, majd a tejfölt és tejszínt is belekeverjük.
Tálaljuk 1-1 párolt brokkoli és karfiolvirággal, borágóval, petrezselyemzölddel vagy csak levesgyönggyel.
Lehűtve is kítűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.