Vadas marha
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolis és gombás fasírt mártogatóval recept
recept
Mester

Brokkolis és gombás fasírt mártogatóval

75 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 03. 26.

Elkészítés

Elkészítés: A szójagranulátumot ledaráljuk és összekeverjük a vízzel egy edényben.

A hagymákat megtisztítjuk összevágjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat, majd fűszerezzük.

A gombát megtisztítjuk, a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő enyhén sós vízben először a gombát 3 percig blansírozzuk, majd a brokkolit is, leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.

A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzáöntjük a tejfölt és a majonézt, szerecsendióval, gyömbérrel és fehérborssal ízesítjük, majd hűtőbe rakjuk.

A gombákat kisebb méret és nagyobb méret szerint két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbetapasztjuk a fasírthússal, és ezeket hengeresre formázzuk. A brokkolirózsák szárát is hengeresre kialakítjuk a fasírttal, ezeket is két részre osztjuk, mivel csak a felét bundázzuk, mert így jobban mutatnak. A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk. A bundázásnál a brokkoli fele kivételével mindent bebundázunk.

Ha kisült minden, a kis gombákat és a bundázott brokkolikat hosszában kettévágjuk, mivel így gusztusosabbak.

A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt, és a hűtőből kivett mártogatót is rakunk rá.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Molnarbela55 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.