Elkészítés: A szójagranulátumot ledaráljuk és összekeverjük a vízzel egy edényben.
A hagymákat megtisztítjuk összevágjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat, majd fűszerezzük.
A gombát megtisztítjuk, a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő enyhén sós vízben először a gombát 3 percig blansírozzuk, majd a brokkolit is, leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.
A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzáöntjük a tejfölt és a majonézt, szerecsendióval, gyömbérrel és fehérborssal ízesítjük, majd hűtőbe rakjuk.
A gombákat kisebb méret és nagyobb méret szerint két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbetapasztjuk a fasírthússal, és ezeket hengeresre formázzuk. A brokkolirózsák szárát is hengeresre kialakítjuk a fasírttal, ezeket is két részre osztjuk, mivel csak a felét bundázzuk, mert így jobban mutatnak. A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk. A bundázásnál a brokkoli fele kivételével mindent bebundázunk.
Ha kisült minden, a kis gombákat és a bundázott brokkolikat hosszában kettévágjuk, mivel így gusztusosabbak.
A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt, és a hűtőből kivett mártogatót is rakunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.