Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félretesszük. A brokkolirózsákat forrásban lévő sós vízben kb. 8 percig főzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. 8 szelet sonkát a tejszínnel összeturmixoljuk. Belevegyítjük a tejfölt, majd sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A feloldott zselatint a sonkamasszához keverjük, és hozzáadjuk a tojáshabot. Egy szögletes őzgerincformát a maradék sonkával kirakunk, és rásimítjuk a massza 1/3 részét. A tojásokat középre helyezzük, és a lecsöpögtetett brokkolit két oldalt mellé rakjuk. Rásimítjuk a maradék masszát, és egész éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. A pástétomot a formából salátalevéllel bélelt tálra borítjuk. Petrezselyemzölddel, retekkel, uborkával és paradicsommal díszítjük. Kenyérrel fogyasztjuk. Aki nem szereti a brokkolit, használhat helyette más zöldséget is pl. karfiolt vagy spárgát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.