Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a rummal jó sokáig keverem. A lisztbe keverem a sütőport, és beleszitálom az előző masszámba, hozzákeverem a diót is.
A tojásfehérjéket egy pici sóval kemény habbá verem, és óvatosan a tésztába forgatom.
A sütőmet bekapcsolom 170 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt 26-cm-es tortaformába öntöm a tésztát, és megsütöm.
A krémhez a tejből a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrű krémet főzök, félreteszem hűlni. A diót egy picit összemelegítem 3 evőkanál tejjel és a rummal. A margarint habossá keverem, és hozzákeverem a már kihűlt pudingot, belekeverem a diót, és az egészet sima krémmé dolgozom. Legjobb, ha ezt előző este csináljuk, így másnapra meg tud szilárdulni a krém.
Másnap a piskótámat 3 lappá vágom, és megtöltöm a krémmel.
Kívülről baracklekvárral kenem be, hogy a fondant jól megálljon rajta.
A fondant receptjét nem írom le, hiszen nem muszáj ezzel díszíteni. Csokoládéval is bevonható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.