Előkészítés: A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát. Liszttel megszórjuk, kis lángon világosbarnára pirítjuk, bő 1 liternyi vízzel fölöntjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, kevergetve 2-3 percig forraljuk, köménnyel és borssal fűszerezzük. Közben a krumplipüré-port a tojással, az olajjal és kevés vízzel összedolgozzuk, és a masszából kb. 20 db. kis gombócot formálunk. A levesben 8-10 perc alatt kifőzzük – ha a levest túl sűrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 214 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.