Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk. A cukkínik szárvégeit levágjuk, a burgonyát meghámozzuk, és megmossuk, majd a cukkínivel vékony szeletekre gyaluljuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Kikenünk 1 evőkanál olajjal 4 kisebb (vagy 1 nagyobb), lapos tűzálló tálat. Kissé egymásra csúsztatva, váltakozó rendben az aljukra terítünk 1 sor cukkíni- és burgonyakarikát. Arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a hagyma-fokhagymakeveréket, meghintjük sóval, borssal és egy kevés sajttal, majd befedjük a maradék cukkíni- és burgonyakarikákkal, sózzuk és borsozzuk. A tejszínben elkeverjük a tojásokat, megöntözzük vele a rakottast, és a forró sütőben 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és további 15-20 percig, enyhe pirulásig, sütjük. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük (nagyon forró!), majd a félbevágott paradicsomokkal és majoránna- vagy petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk. Salátával egytálételként, hirtelen sültek, grillezett húsok mellé pedig köretként kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.