Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Szitába tesszük, és lecsepegtetjük. A lecsepegő levet felfogjuk, és pár percig állni hagyjuk, amíg a keményítő leül az aljára. A hagymát megtisztítjuk, szintén apróra reszeljük. Az almát meghámozzuk, megmossuk négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát szintén lereszeljük, és a citromlével elkeverjük.
Elkészítés: A burgonyaléről leöntjük a vizet, a visszamaradt keményítőt elkeverjük az almával, a hagymával és a burgonyával. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A mártáshoz: A tejszínt félkemény habbá verjük. Simára keverjük a tejfölt, és beleforgatjuk a habot. A snidlinget megmossuk, lerázzuk, konyhai ollóval apró darabkákra vágjuk, és a habba vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben, két evőkanál segítségével 1-1 halmot rakunk a serpenyőbe, és kanálháttal ellaposítjuk. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Szükség esetén öntünk még olajat a serpenyőbe. A snidlingmártással azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: Kb. 45 perc múlva
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.