Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb kockákra aprítjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A konzerv zöldségeket leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük.
Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Megfonnyasztjuk a hagymát 5 dkg vajban/margarinban, rádobjuk a zöldségeket, szükség szerint utánasózzuk, borsozzuk, és jól összeforrósítjuk. Lazán összekeverjük a petrezselyemmel, fedő alatt melegen tartjuk. A tejszínt felforrósítjuk a maradék 3 dkg vajjal/margarinnal, a szerecsendióval és ízlés szerint sóval. A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk tejszínes keveréket, majd megtörjük, habosra keverjük (elektromos habverővel 1 perc, de nem több, mert elfolyósodik a burgonya!). Olajjal kikenünk egy korona alakú sütőformát, szorosan belenyomkodjuk a burgonyapürét. Határozott mozdulattal lapos tálra fordítjuk belőle a pürékoronát (ha nehezen akarna kicsúszni a belőle, kissé megrázogatjuk), villával „megcsíkozzuk-cifrázzuk” az oldalát és a tetejét. Közepébe halmozzuk a forró zöldségkeveréket, a tál szegélyét pedig salátalevelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.