Elkészítés: A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a megolvasztott zsiradékot, a langyos tejben elmorzsolt, fél mokkáskanál cukorral felfuttatott élesztőt, a tojást, és tejföllel nem túl lágy tésztává dagasztjuk. Letakarva kelni hagyjuk. Mikor legalább a két-háromszorosára megkelt, még egyszer átgyúrjuk, a nagy gáztepsi méretére kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben a tűzhely tetején 10 percig tovább kelesztjük, majd közepes lángon a sütő felső harmadában (gázsütő 4,5-es fokozatán) 20-25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a tetejét hideg vízzel alaposan megkenjük, mire a víz elpárolog, kellemesen lágy lesz a teteje, az alja pedig finom roppanós marad. Tenyérnyi darabokra tördeljük, így adjuk az asztalra, ebből szakítunk darabkákat. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.